3D Printservice Nederland voor zakelijk en particulieren

3D Printservice Nederland

In de jaren 80 maakte de wereld voor het eerst kennis met 3D printen. Toen was het voor veel mensen nog een soort van science fiction. Maar nu daar flink wat jaren (en de nodige innovaties) overheen zijn gegaan, weten veel bedrijven en particulieren in Nederland de weg naar onze 3d printservice steeds beter te vinden.

3D printservice voor de zakelijke markt

Voor de zakelijke markt wordt 3D printen gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Denk aan het realiseren van prototypes op basis van ontwerpen, maar ook aan het in 3D laten printen van losse onderdelen (one-off of in massaproductie) voor verschillende toepassingen: van machines tot auto onderdelen en van architectonische onderdelen van gebouwen tot medische hulpmiddelen en chirurgische instrumenten.

Waarom een 3D printservice inschakelen?

De belangrijkste redenen die bedrijven noemen om een 3D printservice in te schakelen zijn:

  • Tijd en geld besparen

In plaats van te gaan samenwerken met een fabriek in de arm te om een productlijn op te zetten kan een 3D printservice vaak veel sneller schakelen met als gevolg een snellere doorlooptijd en uiteindelijk kostenbesparing.

  • Duurzamer

Een lokale 3D printservice in Nederland is duurzamer dan een fabriek aan de andere kent van de wereld inschakelen. In sommige gevallen kan er ook gerecycled (of te recyclen) materiaal worden gebruikt als basis.

  • Minder voorraad

Het on-demand laten printen van producten met een relatief lage doorlooptijd zorgt ervoor dat je als bedrijf minder voorraad nodig hebt.

  • Snel innoveren door rapid prototyping

3D Printing complex parts

Complexe vormen laten printen

Met traditionele methoden zijn niet alle vormen te realiseren. Denk aan complexe vormen met lastige hoeken die uit één stuk moeten bestaan bijvoorbeeld. Bij 3D printen speelt dit probleem niet.

3D print complex parts

Lichtgewicht

Met bepaalde materialen is het mogelijk om producten te printen die tot meer dan de helft in gewicht lichter zijn, maar zonder aan draagkracht in te boeten.

  • Meer maatwerk mogelijk

Onderdelen of prototypes kunnen in kleine hoeveelheden worden gemaakt. Enkelstuks of kleine of grote oplagen.

  • Zelf makkelijk onderdelen vervangen

Als een machine kapot is gegaan dan is het kapotte onderdeel niet altijd meer op voorraad. Door zelf een ontwerp te maken en dit in 3D laten printen is het niet noodzakelijk om meteen een dure nieuwe machine aan te schaffen.

3D printservice Nederland voor particulieren

Voor particulieren is het 3D laten printen van ontwerpen ook steeds gebruikelijker, en bovendien veel goedkoper geworden. Ook het gebruiksgemak speelt mee: Bij een 3d printservice is het een kwestie van online een offerte aanvragen en vervolgens het ontwerp bestand uploaden zodat het ontwerp gerealiseerd kan worden.

Vorige
Vorige

Verschillen tussen 3D printen materialen soorten